+387 61 62 67 62

Škola fudbala Sparta timski radi na razvoju maštovitog, zabavnog i modernog fudbala. Odvajajući dovoljno vremena i strpljenja za razvoj naših mladih fudbalera, kako bismo osigurali da oni ostvare svoj puni potencijal. Prolaskom kroz naše opsežne treninge stvaramo jake temelje za stvaranje igrača vrhunskih klasa.

TRENINZI

Treninzi su bazirani na principima razvijanja osnovnih fudbalskih vještina kod mladih igrača.
Svaki trening je otvoren za javnost i roditelji svaki trening mogu gledati i zajedno sa nama pratiti razvoj djece.
Škola fudbala SPARTA trenažne procese održava u sportskoj hali „Balon Otoka“, sportskom centru „Arena X“ stadionu Otoka u Sarajevu. Termine prilagođavamo što većem broju djece tako da trenizi radnim danima održavaju u poslijpodnevnim terminima.

Trening škole fudbala gdje dječak šutira loptu

 

 

Sa treninga škole fudbala Sparta

Treninzi su podijeljeni u generacijske grupe, tako da svaka grupa ima optimalan broj djece za rad a sa njima radi dva ili više trenera na terenu. Osim što igramo zvaničnu Omladinsku ligu Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, u pauzama prvenstva organizujemo i učestvujemo na raznim lokalnim i regionalnim turnirima. Osnovni cilj naše škole fudbala jeste da kroz jedan pedagoški pristup pokušamo djeci otkriti sve tajne fudbala, ali u isto vrijeme držati fokus da u njima probudimo zdravu i socijalnu osobu. Uspjeh naše djece ne mjerimo pobjedama, već načinom odigrane utakmice i zalaganjem na treningu.

INSPIRACIJA ZA NAZIV

Inspiraciju za naziv škole fudbala SPARTA pronašli smo u detaljima vezane za istoriju Spartanaca, koja se u potpunosti slaže za našom vizijom razvoja djece u fudbalu. Želimo od njih stvarati hrabre i karakterne fudbalere, koji se nikada ne uzmiču i ne predaju. Koji vjeruju u svoje mogućnosti. Koji se bore na terenu, prvo glavom a onda srcem! Podučavaćemo ih da jedan kolektiv, ako djeluju kao tim može nadjačati i mnogo snažnije i brojnije protivnike.

GDJE TRENIRAMO?

Osnova kvalitetnog fudbalskog razvoja djece kvalitetni su treninzi i kvalitetna sportska infrastruktura. Trenazni proces prilagođavamo uzrasnim skupinama sa izričito pedagoškim pristupom radu sa djecom. Trenažne procese obavljamo u sportskoj hali „Balon Otoka“, sportskom centru „Arena X“ i na stadionu Otoka.
Svi igrači su podijeljeni u grupe po starosnim kategorijama i kako bi postigli progresivni razvoj formirali i grupe po razini kvalitete. Redovno vršimo testiranje igrača na taj način pratimo individualni razvoj svakog igrača.

TESTIRAJ NAS KROZ BESPLATNE TRENINGE. PRIDRUŽI NAM SE!

Ukoliko želiš da igraš fudbal, i da kroz jedan zdrav način otkrivaš sve tajne fudbala možeš nam se pridružiti. Za sve naše nove članove obezbjedili smo priliku da se kroz besplatne probne treninge upoznaju sa našim načinom rada, uslovima u kojim radimo kao i atmosferom koja vlada među spartancima, pa tek nakon toga da donese odluku da li želi nastaviti raditi sa nama. Za probni trening potrebno je izvršiti prijavu na broj: +387 61 62 67 62.

Detaljnije o Školi fudbala Sparta mozete pogledati OVDJE.

Mozete nas pratiti i na Facebooku.