+387 61 62 67 62

NAŠI PROJEKTI

ORGANIZACIJA PROJEKATA

Organizacijom kvalitetnih projekata, pokušavamo da dodatno razvijamo naše igrače i igrače iz regije, kako bi u konačnici svi imali dodatne benefite, a koji se ogledaju najviše u tome da mladi igrači razmjenjuju iskustva sa igračima iz drugih klubova, gradova i država.

 

 

 

 

 

 

MINI LIGA

Mini liga je najmasovnije takmičenje ze sedmogodišnjake u Bosni i Hercegovini. Traje 6 mjeseca, u periodu od septembra do marta. Prva sezona Mini lige organizovana je 2014. godine i do danas se svake godine u kontinuitetu organizuje. Na mini ligi svake godine učešće uzme preko 300 mladih igrača.

 

 

 

 

 

 

 

ZIMSKA LIGA

Zimska liga je jedinstven projekat u Bosni i Hercegovini. Traje 4 mjeseca i to od novembra do marta. Zimska liga se igra u formatu 7+1 i to je jedinstveni projekat ovakvog tipa na Balkanu. Svake godine učešće u Zimskoj ligi uzmu učešće ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine. Preko 1000 igrača učestvuje u ovom projektu. Prva Zimska liga organizovana je 2019 godine.

 

 

 

 

 

 

ARENA X KUP

Arena X cup je međunarodni turnir u fudbalu, koji se organizuje na dan otvaranja Sportskog centra Arena X. Svake godine u mjesecu junu i julu Sarajevo bude domaćin jednog odličnog turnira na kojem u prosjeku bude preko 100 ekipa iz cijele regije. Turnir se organizuje u četiri generacije.

 

 

 

 

 

 

CHAMPIONS TROPHY

Champions Trophy je najveći svjetski turnir kada je u pitanju omladinski fudbal. Svjetsko finale se organizuje u Beču, a učesšće na svjetskom finalu uzmu najveće svjetske fudbalske selekcije, poput FC Liverpool, FC Chelsea, FC Roma, FC  Borussia Dortmund i mnoge druge. Kvalifikacije za Eurofinale Champions Trophy za četiri generacije, održava se u Sarajevu u organizaciji Škole fudbala Sparta.

 

 

 

 

 

 

 je jedinstveni projekat

KIDS SOCCER DAYS

Kids soccer days je projekat kojim se želi djeci u ranom djetinjstvu približiti i probuditi ljubav prema fudbalu. Predviđen je za djecu od 5 i 6 godina. Specijalno prilagođen montažni teren za fudbal, montira se u tržnom centru na kojem najmlađi fudbaleri igraju svoj jednodnevni turnir.

 

 

 

 

 

 

SPARTACUP

Spartacup je  interni turnir za članove Škole fudbala Sparta koji nisu u takmičarskim selekcijama. Ovo takmičenje predstavlja priliku za razmjenu iskustava, znanja u fudbalu i kreiranje smjernica/mehanizama za razvoj i jačanje fudbala kao sporta kod članova koji nemaju priliku da se takmiče u okviru neke takmičarske selekcije.