+387 61 62 67 62

O NAMA

2013

Godina nastanka

2015

Promjena imena

2019

Novi početak – Sparta

HISTORIJA

 

Škola fudbala Sparta se u svojim začecima temeljila se na projektima škole fudbala Lokom, a kasnije škole fudbala Top Gol, da bi se od 2019. godine, sa novim vizijama i pristupom rada okrenula  kvalitetnijem razvojem djece pod novim imenom “Škola fudbala Sparta”.

Naša priča

kroz godine

^
2013

Osnivanje

2013. godine osnovana je “Škola fudbala Lokom” na prvom treningu se pojavilo 29 dječaka koji su u nama prepoznali jednu zdravu sportsku priču. Zvanične boja kluba bila je nebesko plava.

^
2015

Promjena naziva

2015. godine radimo promjenu naziva škole fudbala i rebrending vizuala. Škola fudbala nastavlja sa radom pod nazivom “Top Gol”. Zvanične boje škole su bordo i plava.

^
2019

Škola fudbala Sparta

Nova vizija, novi pristup rada, novi planovi i ideje, pretvoreni u novi naziv “Škola fudbala Sparta”! Historija može početi.

TERENI

 

Sportski centar ARENA X

Stadion OTOKA

Hala BALON OTOKA

TRENINZI

 

Osnova kvalitetnog fudbalskog razvoja djece jesu kvalitetni treninzi i kvalitetna sportska infrastruktura. Trenazni proces prilagođavamo uzrasnim skupinama sa izričito pedagoškim pristupom rada sa djecom. Trenažne procese obavljamo u sportskoj hali „Balon Otoka“ i sportskom centru „Arena X“ i stadionu “Otoka”.